"Sürdürülebilir Gıda ve Tarımın Ekonomi Politiği - Güvenli Gıda" ana temasıyla yola çıkan TMMOB Dünya Gıda Günü Sempozyumu 2019 İMO Rüştü Özal Salonunda saat 10.00‘da başlayacak.
Program şöyle:
TMMOB DÜNYA GIDA GÜNÜ 2019 SEMPOZYUMU
"Sürdürülebilir Gıda ve Tarım‘ın Ekonomi Politiği/ Güvenli Gıda"
19 Ekim 2019
İMO Rüştü Özal Salonu (Necatibey Caddesi No:57 Kızılay-Ankara)
PROGRAM
09:30-10:00
Kayıt
10:00-10:45
Açılış Konuşmaları
Kemal Zeki Taydaş, GıdaMO Y.K.Başkanı (3 Oda Başkanı Adına )
Emin Koramaz, TMMOB Y.K. Başkanı
Viorel Gutu, FAO Türkiye Temsilcisi
10:45-11:00
Kahve Arası
11:00-11:30
Açılış Konferansı:
Prof. Dr. Ahmet ŞAHİNÖZ "Neo-liberal Politikalar Açlığa Çare Oldu mu?"
11:30-12:30
1.Oturum "Sürdürülebilir Gıda ve Tarım‘ın Ekonomi Politiği"
Oturum Başkanı
Dr. Ali Uğurlu / KMO Y.K.Başkanı
Konuşmacılar:
Prof. Dr. Emine OLHAN "Gıda ve Tarım‘ın Ekonomi Politiği"
Adnan Çobanoğlu "Üretici ve tüketiciler açısından örgütlülük"
12:30-13:30
Öğle Yemeği Arası
13:30-15:00
2.Oturum "Güvenli Gıda"
Oturum Başkanı
Özden Güngör / ZMO Y.K.Başkanı
Konuşmacılar:
"Sağlıklı Beslenme için Gıda Sistemleri Yaklaşımı" Keigo Obara – FAO Gıda Güvenliği Yetkilisi
Çağatay Güler "Halk sağlığı ve beslenme"
Doç. Dr. Yeşim Soyer
Prof. Dr. Zülküf Aydın
15:00-16:00
Forum ve Kapanış |