KMO

GMP İYİ ÜRETİM UYGULAMALARI EĞİTİMİ

    Yayına Giriş Tarihi: 09.05.2024  Güncellenme Zamanı: 31.05.2024 16:02:34  Yayınlayan Birim: ANKARA ŞUBE  
 

Güncellenme Zamanı: 09.05.2024 14:55:17

GMP İyi Üretim Uygulamaları Eğitimi 18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara`da...

GMP İyi Üretim Uygulamaları Eğitimi >BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ<

 

Eğitim Tarihi: 18-19 Mayıs 2024

Başlama Saati: 10:00

Eğitim Yeri: Karanfil Sokak 19/5 Kızılay Çankaya ANKARA 

Eğitmen: GAMZE UĞURLU YAVUZ - Kimya Mühendisi

>BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ<

İyi Üretim Uygulamaları, gıda, ilaç, kozmetik, medikal cihaz ve diğer endüstrilerde üretim yaparken kalite, güvenlik ve uygunluk standartlarını sağlamak amacıyla kullanılan bir dizi yöntem ve prensiplerdir.

GMP belgesi, üretim sürecinde hammaddelerin kalitesi, üretim ortamı, personel eğitimi, ürün etiketlemesi ve ambalajlama, depolama ve nakliye gibi faktörleri içeren bir dizi prosedür ve gereksinimleri içerir. Bu gereksinimlerin amacı, üretimin her aşamasında ürün kalitesini ve güvenliğini sağlamaktır.

İyi Üretim Uygulamaları, ürünlerin üretiminden başlayarak dağıtımına kadar olan süreçleri kapsar. Bu süreçlerin her biri, üretim sürecinde kullanılan ekipmanların temizliği, üretim ortamının uygunluğu, üretim personelinin eğitimi ve uygun giyimleri gibi ayrıntılı gereksinimleri içerir.

GMP belgesi, üreticilerin ürünlerinin güvenliğini ve kalitesini sağlamalarına yardımcı olur ve son tüketicilere sağlıklı ve güvenli ürünler sunmayı amaçlar. Bu nedenle, İyi Üretim Uygulamaları, birçok ülke ve endüstri tarafından yasal olarak zorunlu kılınmıştır.

İnsan sağlığını doğrudan etkileyen ürünlerin üretiminde hijyenik koşulların sağlanması gerekir. Hijyenik koşulların sağlanması ve üretimin bu koşullarda yapılması GMP (Good Manufacturing Practices; İyi Üretim Teknikleri) uygulanması ile gerçekleşir.

GMP bir ürünün ham madde ve ambalaj malzemelerinden başlayarak tüketiciye ulaşana kadar etkin ve güvenli olması için uyulması gereken kurallar bütünüdür. GMP`de amaç sıfır hata, hedef ise sürekli kalitenin sağlanmasıdır.

İnsan sağlığını doğrudan etkileyen ürünlerin (gıda, ilaç , medikal cihazlar vs,) üretim şartları GMP kurallarını sağlamak zorundadır. Üretimin yapılabilmesi için GMP kurallarının sağlanması esastır.

Üretimin yapılabilmesi için GMP kurallarının sağlanması esastır.

Kimler Eğitime Katılmalı? 

GMP Eğitimi, Gıda maddeleri üretiminden ambalajlama, depolama ve taşımaya kadar bütün aşamalardaki gıda zincirinde yer alan firmaların çalışanları ve yöneticileri, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, ziraat mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, kimya mühendisleri, gıda teknikerleri ile GMP kurmak isteyen ve/veya Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi üzerine etkileri konusunda bilgi almak isteyen katılımcılara yöneliktir.

Eğitimin İçeriği 

• Yönetim sistemleri yaklaşımı,

• GMP nedir, tarihçesi

• GMP sektörel etkileri

• Diğer yönetim sistemleri ile karşılaştırma

• GMP Temel gereklilikleri

• GMP sistem kurulumundan son ürüne GMP süreçlerinin tek tek açıklanması

• Örneklemeler

• Soru Cevap

 

Eğitim Çıktıları 

Eğitim sonu değerlendirme sınavından başarılı olan katılımcılara GMP Eğitimi Başarı Belgesi verilecektir. 

 

 

Okunma Sayısı: 65

Ankara Şube Kaynaklı Haberler »
Tüm Haberler »

 
Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME