Sempozyumun açılış konuşmaları; Sempozyumu düzenleyen üç Odanın Başkanları adına Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi SUİÇMEZ, TMMOB Yönetim Kurulu II. Başkanı Ekrem POYRAZ ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Güvenliği Uzmanı. Keigo OBARA tarafından yapıldı. TMMOB Dünya Gıda Günü Sempozyumunda 1.Oturum TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar ÜZÜMCÜ`nün oturum başkanlığında gerçekleşti. Bu oturumda; Dr. Burhan ÖZALP "Tarımsal Üretimin ve Tüketimin Dönüşümü", İbrahim Uğur TOPRAK "Gıda Güvencesi ve Gıda Hakkı", Dr. Ali UĞURLU "Sağlıklı Suya Erişim ve Su Hakkı" ve Prof. Dr. Cemal TALUĞ "Gıda Hakkına Etik Bakış" konu başlıklarında sunumlar yaptılar. TMMOB Dünya Gıda Günü Sempozyumunda II. Oturum TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim AKYÜREK`in oturum başkanlığında gerçekleşti. Bu oturumda: Okul Yemeği Koalisyonundan Hülya DARAN DEVECİ "Öğrencilerin Yeterli ve Nitelikli Gıdaya Erişim Hakkı" , TÜMKÖYSEN`den Lokman IŞIK "Üretici Açısından Gıda Hakkı", Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün KILIÇ "Tüketiciler Açısından Gıda Hakkı" ve Eskişehir Kadın Çiftçiler Derneği Başkanı Münevver KEPENEK "Kadın Emeği ve Gıda Hakkı" konu başlıklarında sunumlar yaptılar. Her oturum sonrasında düzenlenen soru-cevap bölümünün ardından forum bölümüne geçildi. Bu bölümde katılımcılar "Yaşam ve Gelecek İçin Gıda Hakkı" konusunda görüşlerini paylaştılar. |